>


Yaradılış

Yaradılış

 


Kızılderili Çeyeni Kabilesi inanışına göre başlangıçta hiç bir şey yokmuş. Büyük Ruh Maheo büyük bir boşlukta yaşıyor ve çok sıkılıyormuş. Önce içinde bin bir türlü balık olan tuzlu bir göl yaratmış. Gölün kendisi yaşam olmuş. Ancak ışık yokmuş ki yarattıklarını görebilsin. Doğudan yükselen bir ışık parçası tüm etrafı aydınlatmış.

Balıkların en minik olanı Maheo’ya bir çamur parçası getirir minnetini sunmak için. Maheo bilemez bu balçık ile ne yapacağını ve kaplumbağayı çağırır yanına. ‘Sen bizim yeryüzü Ana’mızsın. Yeryüzünü sırtında taşıyan Büyükaanne bizim için kutsaldır. Sen bütün dünyanın yükünü sırtında taşıdığın için yavaş yürüyeceksin.’

Su ve toprak oluşmuş ama çok çorak ve renksizmiş. Maheo:’Toprak Büyükannemiz verimli ve bereketli olmalıdır. Yaşam’ı doğurmaya başlayabilir’dedi. Bunları söyler söylemez, sağ tarafına uzanarak bir kaburga kemiğini çıkarmış. Kemiğe nefes üfleyerek Toprak Ana Büyükanne’nin bağrına uzatmış. Kemik canlanmış ve dikilerek ilk Adam olmuş. Tek başına kalmasını istememiş Adam’ın, sol yanına uaznarak bir kaburga kemiği çıkarmış. Canlanmış kaburga kemiği ve bir kadın olmuş. Böylece Toprak Büyükanne üzerinde iki kişi yaratılmış. Bu iki kişinin de 1 yıl sonra ilkbaharda çocukları olmuş.

Dememiz o ki:

Bu evrende her molekül parçası birbiri ile eşsiz bir ahenk içinde yaratılmıştır. Soldaki ya da sağdaki bir parçanın eksikliği ahengin bozulmasına sebep olmaktadır.

Bu yüzden ister sol ister sağ kaburga kemiğinden yaratılmış olalım, EŞ PARÇANIZ ile uyumunuz sonsuz olsun...